Java Script Kodu Bloguma Nasıl Yüklerim...



Java script'in ne olduğu, nasıl yazıldığı konumuz değildir. İlgimiz, elimizde bulunan herhangi bir eklentiye ait "java script" kodu, blog üzerine nasıl yüklerimin çabasıdır. Bilirsiniz, bloglarımıza eklentiler kurarız, bunların çoğu blog üzerinde bulunan hazır eklentilerdir. Bir diğeri de, blog üzerinde hazır bulunmayan eklentilerdir. Ya da, var olup da beğenmediğimiz eklentileri dışardan temin ederiz. Blog sayaçı, canlı trafik eklentisi gibi şeyler.

İşte bu ve benzeri eklentiler java script kodları ile blog üzerine kurulur. Blogumuzda kulanacağımız Javascript kodları kendilerine ait özelliklerinden dolayı blog HTML sayfasına ya da, HTML/JavaScript kutularına eklenir. Bu kodları temin ettiğiniz yerlerde kod'un nereye ekleneceği bilgisi vardır. Konumuz, HTML/JavaScript kutularına eklen kodların nasıl ekleneceği ile ilgilidir. Aşağıda anlatmaya çalıştığım adımları izleyerek java script kodu blogunuz üzerine kurmanız mümkün.

1. Blog kumanda paneline gir, açılan pencerede tasarım sekmesine tıkla.
2. Açılan pencere içerisinde "gadget ekle" butonlarından herhangi birinin üzerine tıkla.
3. Açılan Gadget Ekle penceresi içerisinde bulunan seçeneklerden "HTML/JavaScript" üzerine tıkla.
4. HTML/JavaScript’i Yapılandır penceresi açılır.
5. Bu pencerede bulunan "İçerik" yazısının altında bulunan boş bölüme istediğin "java script" kod'u yapıştır. İşin bittiğinde Kaydet'e tıkla.
6. Evet, şu an istediğin eklenti bloguna kuruldu. Bu eklentiyi "sürükle bırak tekniği ile" farenin sol tuşunu basılı tutarak istediğin gadget ekle yazan bir yere taşıyabilirsin. Ya da, kurulu olduğu sütunun herhangi bir yerine taşıyabilirsin.
Daha yeni Daha eski